ГоловнаСвіт

Бойовики ІДІЛ опублікували відео допиту полонених росіян

Відео було знято в перші хвилини після того, як військових захопили в полон.

Бойовики ІДІЛ опублікували відео допиту полонених росіян
Цуркану (слева) и Заболотный

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" опублікували відео з російськими військовими Романом Заболотним та Григорієм Цуркану в перші хвилини після того, як їх взяли в полон.

На відео Заболотний намагається вести переговори з бойовиками. Він каже, що має відомості про зброю, що вони прямували в штаб з інформацією і не були в Дейр-ез-Зорі. Біля Заболотного лежить, очевидно, сирійський військовий.

Цуркану сидить спиною до кабіни вантажівки з пов'язкою на очах.

Нагадаємо, 28 вересня бойовики ІДІЛ заявили, що до них в полон в сирійському місті Дейр-ез-Зор потрапили двоє росіян - Заболотний і Цуркану.

3 жовтня підконтрольне "Ісламській державі" новинне агентство Amaq опублікувало відео з полоненими. Заболотного пізнали як члена козачої організації з Ростовської області, Цуркану - як члена організації ветеранів "Бойове братство", колишнього військовослужбовця ВДВ, який у 2014 році воював на Донбасі. Родичі Цуркану повідомили, що в Сирію він поїхав від приватної військової компанії "Вагнер".

Росія потрапляння в полон до бойовиків своїх громадян заперечує. При цьому 5 жовтня депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров заявив, що Заболотного стратили бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram