ГоловнаСвіт

Російський депутат розповів про страту в Сирії одного з полонених ІДІЛ росіян

Російські спецслужби обіцяли батькам другого росіянина, що їхнього сина звільнять.

Російський депутат розповів про страту в Сирії одного з полонених ІДІЛ росіян
Цуркану (слева) и Заболотный

У Сирії вбито росіянина Романа Заболотного, який потрапив у полон до бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про смерть Заболотного, жителя Ростовської області, повідомив телеканалу "Дождь" депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров.

За словами Котлякова, він дізнався про смерть Заболотного "з надійних перевірених джерел".

"Це джерело з добровольчого руху, безпосередньо пов'язане з "В'юном" (прізвисько Заболотного, - "Дождь"). Рух займається моніторингом інформації про всіх добровольців з Росії на території Сирії і Донбасу", - повідомив Котляков в ефірі "Дождя".

Інформації про долю Григорія Цуркану - другого росіянина, який потрапив у полон, Котляков не має.

"Хотілося б, щоб вони помилялися, але поки що підтверджуються найгірші побоювання щодо його долі", - заявив Котляков в ефірі "Дождя".

Від ударів російської авіації в Сирії загинули 38 біженців

ІДІЛ наприкінці вересня оголосила про захоплення в полон двох "російських солдатів". 3 жовтня опублікувала відеозапис, на якому полонені назвали свої імена - Роман Заболотний і Григорій Цуркану.

Заболотного впізнали як члена козачої організації з Ростовської області, Цуркану - як члена ветеранської організації "Бойове братство", колишнього військовослужбовця ВДВ, який 2014 року воював на Донбасі. Родичі Цуркану повідомили, що в Сирію він поїхав від приватної військової компанії "Вагнер".

Батьки Цуркану розповіли "Радіо Свобода", що з ними зв'язалися від імені російських спецслужб і рекомендували "не здіймати галасу", пообіцявши, що сина звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram