ГоловнаСвіт

Подруга стрільця з Лас-Вегаса назвала його "доброю і турботливою" людиною

Жінка співпрацює зі слідством.

Подруга стрільця з Лас-Вегаса назвала його "доброю і турботливою" людиною
Стивен Пэддок
Фото: Newsone

Подруга стрільця Стівена Педдока, який убив 58 осіб на фестивалі в Лас-Вегасі, розповіла, що знала його як добру і турботливу людину.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на заяву Мерілу Денлі, зроблену через адвоката.

Денлі заявила, що Педдок нічого їй не говорив перед тим, як влаштувати атаку.

"Я ніколи в жоднім разі не думала, що він планував влаштувати насильство стосовно кого-небудь, - ідеться в заяві. - Я знала Стівена Педдока як доброго, турботливого і тихого чоловіка. Я кохала його і сподівалася на тихе спільне майбутнє".

Денлі співпрацює зі слідством.

За її словами, близько двох тижнів тому Педдок повідомив про те, що купив для неї квиток для поїздки на Філіппіни, в її рідну країну. Коли вона перебувала на Філіппінах, Педдок переказав їй гроші для купівлі будинку. Денлі зазначила, що була вдячна, але непокоїлася, що несподівана поїздка додому і гроші були "способом розірвати з нею відносини".

Жінка сказала, що добровільно повернулася у США, тому що знала, що слідство у справі про стрілянину в Лас-Вегасі хоче її допитати.

У неділю ввечері Педдок - 64-річний бухгалтер - влаштував стрілянину з вікна 32-го поверху готелю Mandalay Bay в Лас-Вегасі. Загинули 58 осіб, понад 500 отримали поранення. За даними CNN, Педдок стріляв упродовж 9-11 хвилин. Потім він наклав на себе руки. У його готельному номері та будинку знайшли 47 одиниць зброї.

Поліція повідомила, що батько Педдока в 1960-х і 1970-х роках був одним із найнебезпечніших злочинців у США. Він також потерпав від психічного захворювання.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла відповідальність за атаку, проте правоохоронні органи в США не знайшли зв'язку між Педдоком і терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram