ГоловнаСвіт

В Іспанії запевнили, що клієнтам каталонських банків нічого боятися

"Каталонські банки - іспанські банки, а європейські банки стійкі, і їх клієнтам немає чого боятися".

В Іспанії запевнили, що клієнтам каталонських банків нічого боятися

Клієнтам банків і підприємств Каталонії не треба боятися кризи, що розростається навколо проведеного на початку місяця референдуму про незалежність.

Про це заявив міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос в кулуарах конференції в Мадриді, передає агентство Рейтер

"Каталонські банки - іспанські банки, а європейські банки стійкі, і їх клієнтам немає чого боятися", - сказав він.

Крім того, Гіндос назвав "правильними і дуже чіткими" нещодавні коментарі короля Іспанії Феліпе VI про дії каталонських лідерів. Раніше Король Іспанії розкритикував дії лідерів Каталонії, які "зруйнували систему, засновану на правилах, виявивши неприйнятну неповагу до повноважень держави".

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов референдум про незалежність, який в Іспанії вважають незаконним. За даними регіонального уряду Каталонії, явка на забороненому конституційним судом Іспанії референдумі становила 42%. Водночас, як заявляють каталонські лідери, 90,1% учасників волевиявлення підтримали державну незалежність Каталонії.

Поліція Каталонії заявила про трьох загиблих під час масових заворушень під час референдуму, постраждали близько 900 осіб.

Напередодні президент женералітету Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що незалежність цього регіону від Іспанії буде проголошена в односторонньому порядку протягом найближчих днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram