ГоловнаСвіт

ФСБ розповіла про плани ІДІЛ створити "всесвітню терористичну мережу"

Голова ФСБ заявив, що джихадисти організовують власні "кіберпідрозділи".

ФСБ розповіла про плани ІДІЛ створити "всесвітню терористичну мережу"
Александр Бортников
Фото: EPA/UPG

Голова ФСБ Олександр Бортніков заявив, що "всесвітня терористична мережа" - це нове стратегічне завдання бойовиків, у яких не вийшло побудувати халіфат на території Сирії та Іраку.

Про це повідомляє "Интерфакс"

Бойовики "Ісламської держави" й інших терористичних угруповань перерозподіляють свої сили на створення "всесвітньої терористичної мережі", вважає Бортніков. Вони "цілеспрямовано" виходять за межі Близького Сходу, з метою створити в нестабільних регіонах "нові вогнища напруженості і збройних конфліктів".

За словами Бортнікова, найчастіше бойовики виходять за межі Близького Сходу через територію Афганістану, де вже є осередок ІДІЛ, а звідти йдуть до Центральної Азії, Ірану, Китаю та Індії. Крім того, бойовики підсилюють зв'язок з хакерами, щоб, імовірно, вчинити кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури, тим самим спровокувавши "техногенні аварії та екологічні катастрофи". 

"За наявними даними, терористи розширюють свої зв'язки в хакерському співтоваристві, організовують власні "кіберпідрозділи". Технічний рівень, витонченість їхніх кібератак постійно зростає", - повідомив голова ФСБ.

Раніше ІДІЛ опублікувала відео, на якому видно взятих у полон двох російських солдатів. В одному з полонених "упізнали" жителя Московської області Григорія Цурканова 1978 року народження. Інший чоловік назвався Романом Заболотним 1979 року народження. Зазначимо, що Цурканов раніше воював на Донбасі.

Міноборони РФ захоплення російських військових спростувало, проте в Кремлі висловили занепокоєння через долі людей, що потрапили в полон бойовиків.

Як повідомляли напередодні, нафтові доходи ІДІЛ за два роки скоротилися більш ніж на 90%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram