ГоловнаСвіт

У Туреччині 34 обвинувачених у замаху на Ердогана отримали по чотири довічні терміни

Колишній ад'ютант Ердогана отримав 18 років в'язниці.

У Туреччині 34 обвинувачених у замаху на Ердогана отримали по чотири довічні терміни
Фото: newzz.in.ua

Суд турецького міста Мугла 4 жовтня засудив до довічного ув'язнення 34 обвинувачених, яким інкримінують замах на вбивство президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана під час торішньої невдалої спроби державного перевороту.

34 обвинувачених отримали по чотири довічних ув'язнення. Серед засуджених опинився і колишній бригадний генерал Гохан Сахін Сонмезат, якого звинуватили в керівництві замахом, повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

Колишній ад'ютант Ердогана отримав 18 років в'язниці, ще одного підозрюваного суд виправдав.

Всього у цій справі в спробі вбивства, державній зраді і спробі державного перевороту звинувачують 46 осіб, 37 з яких - колишні військові.

Суд над ними розпочався 20 лютого 2017 року. Обвинувачення закидає їм спробу вбивства Ердогана 15 липня 2016 року на курорті Мармаріс у готелі Aegean. Під час замаху загинули двоє поліцейських, але Ердоган покинув готель ще до нападу.

Нагадаємо, в Туреччині тривають кілька судових процесів, пов'язаних з торішньою спробою державного перевороту. У ній влада звинувачує рух проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який проживає в США. За даними турецького уряду, понад 142 тис. осіб були звільнені у державному секторі і силових структурах з введенням надзвичайного стану через ймовірну причетність до спроби перевороту. Більш ніж 50 тис. осіб були заарештовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram