ГоловнаСвіт

Верховний суд РФ скасував штрафи засудженим за вбивство Нємцова

У іншому вирок не змінився.

Верховний суд РФ скасував штрафи засудженим за вбивство Нємцова
Осужденные за убийство Немцова
Фото: ph.livejournal.com

Верховний суд Росії пом'якшив покарання засудженим за вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

Суд скасував штрафи в розмірі 100 тис. рублів кожному ($1700). У іншому вирок не змінився, зазначає агентство.

Адвокати заявили, що планують звернутися до президії Верховного суду і Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Наприкінці червня колегія присяжних засідателів визнала п'ятьох обвинувачених винними у вбивстві Бориса Нємцова і не гідними поблажливості. Московський окружний військовий суд 13 липня засудив Заура Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму , Анзора Губашева - до 19 років колонії, Шадіда Губашева - до 16 років, Ескерханова - до 14 років колонії, Хамзата Бахаєва - до 11 років.

Всіх обвинувачених визнали осудними і відповідальними за скоєне. За рішенням суду, вони будуть відбувати покарання в колоніях суворого режиму.

Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року. Йому кілька разів вистрілили в спину, коли він йшов Великим Москворецьким мостом у центрі столиці.

Слідство вважає, що вбивство було скоєно за гроші, але у нього немає відповіді на запитання, хто і навіщо замовив це. У розшуку також перебуває Руслан Мухутдінов - боєць батальйону "Північ" та особистий водій командира Руслана Геремєєва. Самого Геремєєва слідчим допитати не вдалося.

Нагадаємо, що в липні Росію зобов'язали виплатити €6 тисяч у справі про жорстоке поводження із засудженим за вбивство Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram