ГоловнаСвіт

Німеччина надала ДСНС 100 комплектів засобів індивідуального захисту після пожежі на складі боєприпасів

Німеччина була єдиною країною, яка негайно запропонувала допомогу Україні.

Німеччина надала ДСНС 100 комплектів засобів індивідуального захисту після пожежі на складі боєприпасів
Взрывы на складе в Калиновке
Фото: EPA/UPG

Німеччина передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій у Калинівці (Вінницька область) небюрократичну допомогу у вигляді 100 комплектів засобів індивідуального захисту після пожежі на складі боєприпасів.

Про це повідомила LB.ua прес-служба посольства Німеччини в Україні. 7 жовтня представники Посольства Німеччини та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ передали ДСНС у Калинівці сто комплектів засобів індивідуального захисту (куртки, штани, шоломи, спецвзуття і рукавиці) для захисту працівників пожежної охорони під час розмінування та майбутньої ліквідації наслідків пожежі на площі майже 320 квадратних кілометрів навколо складу боєприпасів під Вінницею, в якому почалася пожежа. Зараз до розмінування території залучено 16 спеціальних підрозділів. Незважаючи на вже погашену пожежу, частина боєприпасів продовжує загорятися і вибухає. При цьому регулярно утворюються невеликі пожежі, які слід швидко загасити, щоб уникнути їхнього поширення.

Начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук подякував німецьким представників і зазначив, що Німеччина була єдиною країною, яка негайно запропонувала допомогу. Тобіас Шрадер з посольства Німеччини в Києві відзначив швидку і небюрократичну допомогу як ефективні та партнерські дії в надзвичайній ситуації. Він подякував усім, хто зробив цю швидку допомогу можливою і без вагань приймав рішення. Крістіан Пошман з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ, Німецьке товариство міжнародної співпраці) підкреслив, що швидка допомога була можливою тільки завдяки тривалій і довірчій роботі між GIZ і ДСНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram