ГоловнаСвіт

Німеччина передала Росії підозрюваного в шахрайстві українця

Російські правоохоронці підозрюють його у привласненні грошей з банківських рахунків росіян.

Німеччина передала Росії підозрюваного в шахрайстві українця

На вимогу Генеральної прокуратури Російської Федерації в п'ятницю, 6 жовтня, Німеччина передала Росії громадянина України Андрія З., підозрюваного у шахрайстві із соціальними виплатами та пенсіями, передає DW.

Як повідомили в Генпрокуратурі РФ, українець підробляв документи і крав гроші з рахунків російських громадян. Зокрема, як стверджують слідчі, в 2013 році він заволодів паспортом російської громадянки і замінив у ньому фотографії. Разом зі спільниками підозрюваний пред'явив паспорт у банку і відкрив фіктивний рахунок, на який в подальшому російська держава перераховувала соціальні виплати і пенсію потерпілої. У результаті, як стверджують у прокуратурі, було вкрадено 426 тис. рублів.

Затримали підозрюваних після того, як в 2013 році спільниця Андрія З. за його вказівкою звернулася в один із російських банків з підробленими документами та заявою про втрату ощадної книжки. Зловмисники намагалися заволодіти грошовими коштами власниці вкладу на 200 тис. рублів.

Зрештою Андрій З. втік з-під варти і був оголошений в російський федеральний, а потім і в міжнародний розшук. Поліція ФРН затримала його на території Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram