ГоловнаСвіт

У московський штаб Навального прийшли з обшуками

На початку тижня опозиціонер оголосив, що готує масові акції 7 жовтня.

У московський штаб Навального прийшли з обшуками
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

У московському штабі опозиціонера Олексія Навального проходять обшуки. За попередніми даними, поліція обшукує приміщення в рамках розслідування кримінальної справи про напад на соратника Навального Миколу Ляскіна.

"До нас увірвалися близько 20 людей у формі та в цивільному, заблокували вхід до штабу і його роботу. Показали постанову про обшук, але ми не будемо дотримуватися їхніх вимог, поки наш юрист не оцінить їх законність", - сказав заступник голови московського штабу Навального Віталій Серуканов у бесіді з Бі-бі-сі.

Наприкінці вересня Микола Ляскін повідомив, що на нього було скоєно напад. Як розповів опозиціонер, він виходив зі штабу на вулиці Гіляровського, коли до нього підійшов чоловік у капюшоні і вдарив по голові залізною трубою, замотаною в газету.

За підозрою в нападі на Ляскіна був затриманий раніше судимий уродженець Ленінградської області, який спостерігався у психіатра. Він заявив, що Ляскін заплатив йому за інсценування нападу.

Сам Ляскін у розмові з Бі-бі-сі назвав версію затриманого "лютою маячнею".

Як повідомив один з прихильників Навального, одночасно з обшуками в штабі поліція прийшла на склад, де зберігається поліграфічна продукція для кампанії опозиціонера.

Крім того, про обшук повідомили співробітники штабу воронезького політика. Інформацію підтвердила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

На початку тижня, після того як Олексій Навальний отримав 20 діб адміністративного арешту, його прихильники оголосили про плани провести масові акції в містах Росії 7 жовтня, на день народження президента Росії Володимира Путіна.

Навальний повідомив, що в Москві акція пройде на Тверській вулиці. Мерія Москви не погодила захід, але, як стверджують опозиціонери, не запропонувала альтернативного місця проведення мітингу, що робить відмову незаконною.

"Головний захід буде в Санкт-Петербурзі на Марсовому полі", - йшлося в повідомленні штабу Навального.

3 жовтня з обшуками прийшли в штаб опозиціонера у Санкт-Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram