ГоловнаСвіт

Депутат Держдуми пропонує заборонити зміну статі в Росії

Депутат вважає, що подібні операції суперечать "суті медицини".

Депутат Держдуми пропонує заборонити зміну статі в Росії
Виталий Милонов

Депутат Держдуми Росії Віталій Мілонов підготував законопроект про заборону проведення операцій зі зміни статі в Росії.

Про це телеканалу "Дождь" повідомила прес-служба депутата.

"У цей час немає жодної медичної причини для проведення хірургічних операцій зі зміни статі в дорослому віці", - сказав Мілонов.

Депутат вважає, що подібні операції суперечать "суті медицини", тому що вони скорочують термін життя і призводять до проблем зі здоров'ям. Він наголосив, що охочі змінити стать потребують не операцій, а психологічної допомоги.

У прес-службі Мілонова уточнили, що законопроект буде внесений на розгляд Держдуми впродовж осінньої сесії після обговорення на експертних радах зборів.

Тим часом у Міністерстві охорони здоров'я Росії створили довідку про зміну статі, яку видаватимуть спеціалізовані медустанови. Проект наказу про затвердження довідки опублікований на російському порталі правової інформації, він зараз на стадії громадського обговорення, яке повинно завершитися 19 жовтня.

Форма для такої довідки повинна була з'явитися ще в 2013 році. Передбачають, що її надаватимуть в РАГС. Документ можна буде отримати після висновку комісії, до складу якої входять лікар-психіатр, лікар-сексолог і медичний психолог.

Для того, щоб потрапити на розгляд комісії, пацієнтові потрібно буде отримати скерування на "статеву переорієнтацію" від психіатра, який до цього повинен спостерігати людини протягом як мінімум півтора року. Після цього в комісії буде 30 днів, щоб прийняти рішення про видачу довідки або про відмову. Документ при цьому буде дійсний упродовж року з дня видачі, його готуватимуть за три робочі дні.

Нагадаємо, в травні Мілонов закликав продавати інтимні товари за призначенням лікаря. Він пояснив це бажанням боротися з "нездоровим інтересом до сексу".

У квітні Мілонов вніс у Держдуму законопроект про заборону доступу до соціальних мереж дітям, яким менше, ніж 14 років. У Держдумі ініціативу депутата не схвалили і попросили не поспішати з її повторним внесенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram