ГоловнаСвіт

У Данії поліція виявила фрагменти тіла шведської журналістки Кім Валль

Частини тіла Валль виявили в пластикових пакетах з ножем і "шматками важкого металу".

У Данії поліція виявила фрагменти тіла шведської журналістки Кім Валль
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

У Данії водолази виявили голову, ноги і одяг шведської журналістки Кім Валль, яка загинула під час плавання на підводному човні "Наутілус".

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцеву поліцію.

Частини тіла Валль виявили в пластикових пакетах з ножем і "шматками важкого металу". Слідчий зазначив, що переломів черепа виявлено не було. На цей момент причина смерті журналістки не встановлена.

Раніше біля берегів Копенгагена в кінці серпня знайшли тіло жінки без голови, рук і ніг. Його відправили на експертизу. Проведений аналіз ДНК показав, що воно належить зниклій шведської журналістці Кім Валль.

Валль 10 серпня сіла в підводний човен "Наутілус" разом з її власником Петером Мадсеном. Вона готувала матеріал про судно, оскільки воно вважалося найбільшим приватним підводним човном у світі. Мадсен побудував її на кошти, зібрані за допомогою краудфандінга.

Наступного дня друзі журналістки не змогли зв'язатися з нею. Мадсен заявив, що він висадив її на березі. За його словами, після цього на човні сталася аварія. Свою причетність до зникнення жінки він заперечував.

Пізніше Мадсен розповів, що Валль загинула в результаті нещасного випадку при ударі важким люком на борту підводного човна. Вони разом гуляли по підводному човні, Мадсен притримував перед журналісткою залізний 70-кілограмовий люк, але потім втратив опору і послизнувся. Двері вдарили дівчину, в результаті та померла на місці. Чоловікові висунули попереднє звинувачення в умисному вбивстві журналістки. 

У жовтні на жорсткому диску, який імовірно належить Мадсену, знайшли відео, на якому обезголовлюють жінок. Він це заперечує і каже, що жорсткий диск був загальним в лабораторії, де він працював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram