ГоловнаСвіт

Чичваркін вирішив дати Навальному 2,5 млн рублів для покриття збитків у справі Кіровлісу

Мільйонер впевнений, що зможе відсудити гроші у Росії.

Чичваркін вирішив дати Навальному 2,5 млн рублів для покриття збитків у справі Кіровлісу
Евгений Чичваркин
Фото: Предоставлено Кристиной Сувориной

Російський бізнесмен Євген Чичваркін вирішив передати опозиціонеру Олексію Навальному 2,5 млн рублів для покриття збитків у справі "Кіровлісу".

Про це Чичваркін розповів в ефірі "Дождя".

"Я даю Олексію 2,5 млн рублів, він платить ці гроші, оскільки він зобов'язаний заплатити. І після цього ми йдемо в суд і вимагаємо з Російської Федерації ці гроші назад. Нам точно ці гроші присудять, і ми будемо домагатися їх фізичного отримання", - розповів Чичваркін.

У серпні Чичваркін, який проживає в Лондоні, оголосив про збір грошей на підтримку Навального. Він розповів, що бачить необхідність у перезапуску політичного процесу в Росії. "Я хочу виборів і альтернативи, тому я буду допомагати Навальному. Я знаю, що багато хто з вас побоюються це робити і ні в якому разі не засуджую за це", - написав Чичваркін.

18 липня Нікулінський суд Москви стягнув понад 2 млн рублів з Олексія Навального, підприємця Петра Офіцерова і В'ячеслава Опальова, який дав на них показання, за позовом підприємства "Кіровліс".

У позовній заяві "Кіровліс" просив стягнути з відповідачів понад 16 млн рублів як відшкодування матеріальної шкоди.

Вирок у справі про розкрадання майна "Кіровлісу" винесли в 2013 році. Спочатку Навального і Офіцерова засудили до реальних термінів, однак потім покарання змінили на умовне. Вирок скасували після відповідного рішення ЄСПЛ - суд визнав вирок незаконним і постановив виплатити Навальному й Офіцерову понад €50 тис. як компенсацію за моральну шкоду та судові витрати.

У кінці 2016 року справу перенаправили на повторний розгляд до Ленінського районного суду Кірова. У лютому 2017 року Навального і Офіцерова знову визнали винними в розкраданні коштів підприємства. Навального засудили до п'яти років умовно, Офіцерова - до чотирьох років умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram