ГоловнаСвіт

"Кіровліс" зажадав стягнути з Навального і Офіцерова 16 млн рублів

Суд прийняв позов до розгляду.

"Кіровліс" зажадав стягнути з Навального і Офіцерова 16 млн рублів
Петр Офицеров и Алексей Навальный
Фото: Newsler.ru

Російська компанія "Кіровліс" подала позов до суду проти опозиціонера Олексія Навального, підприємця Петра Офіцерова та колишнього гендиректора підприємства В'ячеслава Опальова на 16 млн рублів.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Нікулінського суду Москви, куди надійшов позов.

У суді повідомили, що позов прийнято до розгляду. Досудову підготовку призначено на 29 червня. Точна сума, зазначена в позові, - 16 165 826,65 рублів. "Кіровліс" просить стягнути цю суму з Навального, Офіцерова й Опальова солідарно.

На початку лютого Ленінський районний суд Кірова визнав Навального та Офіцерова винуватими в крадіжках коштів компанії "Кіровліс" і засудив їх відповідно до п'яти і чотирьох років умовного терміну. 3 травня вирок набув чинності. У вироку йдеться, що Навальний і Офіцеров викрали у "Кіровлісу" близько 16 млн рублів, змусивши "Кіровліс" продати Вятській лісовій компанії (ВЛК) 10 тис. кубометрів лісу за заниженою ціною на суму 16 млн рублів. Після цього Офіцеров, засновник Вятської лісової компанії, перепродав продукцію з націнкою.

У 2013 році суд уже розглядав позов проти Навального у справі "Кіровлісу". Тоді його і Петра Офіцерова засудили до реальних термінів, але покарання змінили на умовні терміни. У листопаді 2016 року Верховний суд Росії скасував цей вирок і направив його на перегляд. До цього справу проти Навального і Офіцерова визнав незаконною Європейський суд із прав людини. Також ЄСПЛ присудив Навальному €56 тис. компенсації у справі "Кіровлісу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram