ГоловнаСвіт

У Румунії всі міністри подали у відставку, висловивши недовіру прем'єру

Голова уряду відмовився залишати свій пост.

У Румунії всі міністри подали у відставку, висловивши недовіру прем'єру
Сорин Гриндян
Фото: EPA/UPG

Усі міністри, які входили до складу діючого уряду Румунії і є членами правлячої Соціал-демократичної партії, подали у відставку на знак недовіри прем'єру країни Соріну Гріндяну.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Голова СДП Лівіу Драгня заявив, що соціал-демократи разом з "Альянсом лібералів і демократів" готові сформувати новий кабінет міністрів.

Гріндяну же заявив, що не має наміру відмовлятися від посади.

"Я зобов'язаний діяти відповідально стосовно Румунії і до тієї партії, членом якої я є", - заявив прем'єр. За його словами, він готовий піти зі своєї посади тільки в тому випадку, якщо президент Клаус Йоханніс підбере йому наступника зі складу СДП.

Соціал-демократи, які з лібералами альянс, звинувачують голову кабінету в затягуванні термінів реалізації економічних реформ. Окрім того, на думку багатьох експертів, може йтися і про внутрішньопартійну боротьбу між Гріндяну і головою СДП. Раніше Драгня не зміг зайняти пост прем'єра, оскільки в квітні 2016 року його засудили до двох років позбавлення волі умовно за підтасовування голосів на референдумі в 2012 році, де вирішувалося питання про зняття з посади президента Траяна Бесеску, який займав у той період пост.

Нагадаємо, наприкінці травня близько 10 тис. чиновників місцевих публічних органів влади вийшли на страйк перед приміщенням парламенту Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram