ГоловнаСвіт

Кількість жертв пожежі в Лондоні збільшилася до 12 людей

Вогнем охоплені поверхи з другого до верхнього.

Кількість жертв пожежі в Лондоні збільшилася до 12 людей
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв пожежі у висотному будинку в лондонському районі Кенсінгтон зросла до 12 осіб, повідомила місцева поліція. Вогнем охоплені поверхи з другого до верхнього - 24-го, передає Німецька хвиля.

Міська поліція попередила, що кількість загиблих може збільшитися. Крім того, за уточненими даними, 79 осіб отримали опіки різного ступеня тяжкості і постраждали від отруєння чадним газом, 18 з них перебувають в критичному стані.

Пожежа в 24-поверховому будинку в районі Кенсінгтон спалахнула у ніч на 14 червня. Вогнем охоплені поверхи з другого до верхнього. За словами очевидців, у палаючому будинку залишалися люди. З верхніх поверхів лунали крики. На фотографіях і відео, викладених в соціальних мережах, видно, що будівля майже повністю охоплена вогнем. З вікон вириваються гігантські язики полум'я.

Рятувальники намагаються евакуювати людей, а евакуація ще не завершена, повідомляє поліція. За даними рятувальних служб, евакуйовано 11 нижніх поверхів. До гасіння вогню залучено 40 пожежних машин і 200 рятувальників, повідомив у Twitter мер Лондона Садок Хан. Постраждала від пожежі будівля була побудована в 1974 році. У ній 120 квартир.

Заступник начальника пожежної служби Лондона Ден Дел сказав, що йдеться про "дуже великий і дуже складний інцидент". Пожежники змушені працювати у протигазах в екстремально важких умовах. Поліція евакуювала довколишні будинки, щоб уберегти їхніх мешканців від падаючих уламків.

Перед палаючим будинком зібралися перелякані родичі, які намагаються зателефонувати своїм близьким, які перебувають всередині. Поліція відвела їх у розташований неподалік ресторан, на території якого надають допомогу деяким постраждалим.

Мешканці охопленого вогнем будинку ще рік тому попереджали про небезпеку пожежі, оскільки за час ремонтних робіт накопичилися гори сміття. Особливо небезпечним вони визнали те, що під час будівельних робіт з дому залишився лише один вхід і вихід. Мешканці попереджали, що через це вони в разі пожежі опиняться заблокованими в будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram