ГоловнаСвіт

Washington Post повідомила про розслідування щодо Трампа у справі про перешкоджання правосуддю

Адвокат Трампа заявив, що витоки, які стосуються президента, "обурливі" і "незаконні".

Washington Post повідомила про розслідування щодо Трампа у справі про перешкоджання правосуддю
Трамп
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер веде розслідування проти президента США Дональда Трампа за підозрою в перешкоджанні здійсненню правосуддя.

Про це повідомляє

The Washington Post

Розслідування стосується прохання Трампа до Джеймса Комі, який займав на той момент посаду голови ФБР, припинити перевірку стосовно колишнього радника президента з національної безпеки Майкла Флінна.

За даними п'яти співрозмовників WP, Мюллер допитає в цій справі директора Національної розвідки Дена Коутса, голову АНБ Майка Роджерса і його колишнього заступника Річарда Леджетта.

Адвокат Трампа Марк Кассовіц у відповідь на запит газети заявив, що витоки, які стосуються президента, "обурливі" і "незаконні".

На слуханнях у Конгресі минулого тижня Комі під присягою заявив, що Трамп під час особистої зустрічі попросив його "облишити" розслідування щодо Флінна.

"Він гарний хлопець. Я сподіваюся, ви можете облишити це", - заявив Трамп, згідно з показаннями Комі. За словами екс-голови ФБР, Трамп також просив його сказати, що спецслужба не веде розслідування проти нього.

Після свідчень Комі президент США заявив про готовність під присягою спростувати його твердження.

У травні Трамп звільнив Комі. Спочатку він пояснив це невдоволенням рішенням ФБР припинити розслідування стосовно колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон, а потім зазначивши, що був незадоволений Комі також через розслідування зв'язків свого передвиборного штабу з Росією.

Фігурантом цієї справи став Флінн, а також ще кілька наближених до Трампа осіб

. Флінна звільнили з посади радника Трампа з безпеки всього через кілька тижнів після інавгурації Трампа на тлі скандалу, пов'язаного з його бесідами з російським послом у США Сергієм Кисляком. За даними WP, Флінн у грудні, ще до вступу Трампа на посаду президента, обговорював з Кисляком можливе зняття санкцій з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram