ГоловнаСвіт

ЦРУ: Кім Чен Ин не маніакальний провокатор, а "раціональний актор"

На думку експертів, Північна Корея не буде використовувати зброю.

ЦРУ: Кім Чен Ин не маніакальний провокатор, а "раціональний актор"
Ким Чен Ын
Фото: guardian.co.uk

У Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ) США заявили, що Кім Чен Ин не маніакальний провокатор, а "раціональний актор", який мотивований ясними довгостроковими цілями, що обертаються навколо забезпечення виживання.

Про це повідомляє телеканал CNN

"У голови КНДР є чітка мета", - заявив заступник помічника директора ЦРУ Йонг Сук Лі.

На думку експертів, Північна Корея не буде використовувати зброю, оскільки Кім Чен Ин хоче правити режимом довгий час і "померти в своїй власній постелі".

За словами Лі, "останньою людиною, яка хоче конфлікту на півострові, насправді є Кім Чен Ин". Хоча лідер КНДР, можливо, і не хоче війни з США, проте він розглядає стратегію продовження конфронтаційних відносин як ключ до збереження владних повноважень, вважають експерти.

Для офіцерів ЦРУ, дипломатів і законодавців, яким було доручено використовувати розвідувальні дані для захисту США та його союзників від загроз безпеки, що склалася через КНДР, розуміння цієї мети може виявитися ключем у запобіганні потенційно руйнівного військового конфлікту, пише видання.

Раніше президент США Дональд Трамп у відповідь на черговий демарш північнокорейського лідера Кім Чен Ина щодо випробування водневої бомби в Тихому океані, назвав його божевільним і пригрозив серйозними випробуваннями. КНДР визнала слова Трампа про Кім Чен Ина оголошенням війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram