ГоловнаСвіт

КНДР визнала слова Трампа про Кім Чен Ина оголошенням війни

Пхеньян заявив про право збивати військові літаки США "поза повітряним простором країни".

КНДР визнала слова Трампа про Кім Чен Ина оголошенням війни
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС КНДР Лі Ен Хо назвав слова президента США Дональда Трампа на адресу північнокорейського керівництва оголошенням війни і заявив, що Північна Корея буде розглядати всі варіанти відповіді.

Про це повідомляє Би-би-си.

Зокрема, він заявив про право КНДР збивати американські військові літаки, які наближаються до повітряних кордонів країни.

"Оскільки США оголосили війну нашій країні, в нас є повне право прийняти контрзаходи, включаючи право збивати стратегічні бомбардувальники США, навіть якщо вони ще перебувають поза повітряним простором країни", - заявив міністр журналістам у Нью-Йорку.

У суботу, 23 вересня, голова МЗС КНДР з трибуни ООН сказав, що північнокорейські ракети "неминуче відвідають" США після того, як американський президент назвав лідера КНДР Кім Чен Ина "людиною-ракетою". Лі Ен Хо наголосив, що таке порівняння ображає "найвищу гідність" його країни.

Потім голова зовнішньополітичного відомства КНДР назвав Трампа "психічно неврівноваженою людиною", в якої манія величі.

Президент США Дональд Трамп відповів на виступ міністра закордонних справ КНДР Лі Ен Хо на Генасамблеї ООН словами "довго не протягнуть".

У суботу бомбардувальники США здійснили політ біля узбережжя Північної Кореї, максимально наблизившись до кордонів КНДР.

Незважаючи на серйозну напруженість у стосунках США і КНДР, багато експертів вважають військовий конфлікт між двома країнами малоймовірним.

Північна Корея продовжує розвивати свою ядерну програму, незважаючи на те, що це було заборонено резолюціями Ради Безпеки ООН. Цього року КНДР різко збільшила число випробувань ракет.

3 вересня Пхеньян провів шосте та поки що найпотужніше ядерне випробування. Кілька днів після того Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції проти Північної Кореї, спрямовані на перекриття фінансових потоків і постачання палива в цю країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram