ГоловнаСвіт

Більшість американців заявили про нездатність Трампа приймати правильні рішення щодо КНДР

У здатність військових лідерів США знайти правильний курс у відносинах із Пхеньяном вірять 72% американців.

Більшість американців заявили про нездатність Трампа приймати правильні рішення щодо КНДР
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Більшість опитаних американців (62%) не вірить у здатність президента США Дональда Трампа приймати правильні рішення щодо Північної Кореї.

Про це свідчать результати спільного опитування The Washington Post і ABC News

37% дотримуються протилежної думки.

Дві третини громадян США виступають проти завдання превентивного воєнного удару по КНДР, ще 67% опитаних вважають, що можливий удар США повинен бути відповіддю на атаку з боку КНДР.

82% американців вважають, що завдання Вашингтоном попереджувального удару по КНДР призведе до війни в регіоні. 69% опитаних назвали його значним ризиком.

У здатність військових лідерів США знайти правильний курс у відносинах з Пхеньяном вірять 72% американців.

Напередодні КНДР опублікувала відеоролик, в якому показано "знищення" ракетами країни літаків США. Це було зроблено у відповідь на польоти американських бомбардувальників B-1B Lancer і винищувачів F-15C поблизу КНДР днем раніше.

Раніше голова МЗС КНДР Лі Ен Хо під час виступу на Генасамблеї ООН заявив, що удар по території США "неминучий". Трампа він назвав "психічно ненормальною людиною".

Американський лідер у відповідь заявив, що якщо голова МЗС КНДР "вторить думкам маленької людини-ракети, то вони довго так не протримаються". "Людиною-ракетою" Трамп назвав лідера КНДР Кім Чен Ина після чергового запуску Пхеньяном балістичної ракети. На думку президента США, режим у КНДР довго не протягне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram