ГоловнаСвіт

У Мадриді судять голову каталонської поліції

Ще одного поліцейського з Каталонії і двох відомих активістів допитають як підозрюваних.

У Мадриді судять голову каталонської поліції
Фото: EPA/UPG

Голова поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо сьогодні постав перед судом у Мадриді за підозрою в підбурюванні до заколоту проти держави.

Про це повідомляє BBC.

"Його сили Mossos d'Esquadra звинувачують у тому, що вони не змогли захистити іспанську національну поліцію від протестувальників напередодні референдуму, який відбувся 1 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Ще одного поліцейського з Каталонії і двох відомих активістів, які виступають за незалежність, теж допитають як підозрюваних.

Слухання проходять у національному кримінальному суді в Мадриді.

Раніше повідомляли, що Верховний суд Іспанії викликав голову поліції Каталонії Хосепа Луїса Траперо, щоб він дав свідчення за підозрою у "скоєнні злочину з метою підривної діяльності".

Суддя Верховного суду Кармен Ламела також викликала в суд заступника керівника поліції Терезу Лаплану, голів цивільних груп за незалежність Omnium Cultural і Каталонської національної асамблеї (ANC) Жорді Куїксарта і Жорді Санчеса.

У Каталонії 1 жовтня пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. В результаті відбулися сутички, в яких постраждали сотні людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram