ГоловнаСвіт

Чехи назвали свого президента Земана "зрадником чеської нації" через його заяву щодо Криму

"Він троянський кінь Росії і їхній корисний ідіот".

Чехи назвали свого президента Земана "зрадником чеської нації" через його заяву щодо Криму
Фото: Random Jog

Президенту Чехії Мілошу Земану дісталося від численних оглядачів на Заході через пропозицію владнати суперечку між Україною та Росією через Крим за допомогою виплат.

Про це пише українська служба "Голосу Америки".

"Він троянський кінь Росії і їхній корисний ідіот... Він зрадник чеської нації", - пройшовся по Земану Якуб Янда, директор проекту Kremlin Watch в аналітичному центрі European Values Think-Tank у Празі.

"Я вже не знаю, як ще більше дистанціюватися від того, що робить і говорить президент Чехії", - написав у своєму Твіттері європарламентар з Чехії Петро Єжек.

Зі свого боку Лінкола Піґман, кореспондент численних західних видань написала в Твіттері, що сумнівається що хтось зверне увагу на поради з вирішення конфлікту, які походять від Земана. "Те, що він озвучив, ймовірно його власна ініціатива, яку він сам знає, що ніхто не сприйме", - написала вона.

Раніше президент Чехії Земан заявив у Парламентській асамблеї Ради Європи, що вважає втрату Україною Криму "завершеним питанням" і запропонував вирішити його за допомогою виплат Україні.

Президент Чехії, як уточнює "Європейська правда", визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим - це анексія, без сумніву. Але це закінчена справа". Земан також пояснив, що в разі незгоди України на компенсацію почнеться "європейська війна".

Не залишив Земана без відповіді і новостворений Twitter-профіль власне півострова Крим, який модерується з України. "Ми не продаємося", - відповіли тут Земану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram