ГоловнаСвіт

Верховний суд США призупинив розгляд одного з двох "міграційних" указів Трампа

Триває розгляд справи, ініційованої судом штату Гаваї.

Верховний суд США призупинив розгляд одного з двох "міграційних" указів Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Верховний суд США ухвалив рішення припинити розгляд однієї з двох справ щодо указу президента Дональда Трампа про заборону на в'їзд у країну громадян з країн з переважно мусульманським населенням.

Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 10 жовтня, передає агентство Рейтер.

Як випливає з постанови, апеляція більше не діє, тому що дія цього указу завершилася, згідно з його умовами, 24 вересня 2017 року.

Таким чином, суд припинив розгляд справи, поданої в штаті Меріленд. При цьому всі дев'ять суддів погодилися з цим рішенням.

Разом з тим, триває розгляд справи, ініційованої судом штату Гаваї, щодо наступного указу Трампа про тимчасову заборону для громадян з переважно мусульманських країн в'їжджати в США.

Засідання з цього питання повинно було відбутися у вівторок, проте було скасовано після того, як Трамп видав нові цільові обмеження на в'їзд у США громадян із восьми країн: Венесуели, Ємену, Ірану, Лівії, Північній Кореї, Сирії, Сомалі та Чаду. Суд наказав сторонам подати додаткові аргументи, чи буде вважатися актуальним розгляд з урахуванням нового указу президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram