ГоловнаСвіт

WSJ: програми "Касперського" шукали секретні дані на комп'ютерах

Поки невідомо, чи були таким чином вкрадені будь-які секретні матеріали.

WSJ: програми "Касперського" шукали секретні дані на комп'ютерах
Фото: EPA/UPG

Програми російської "Лабораторії Касперського" використовувалися для сканування комп'ютерів і пошуку на них засекречених документів.

Про це пише газета The Wall Street Journal із посиланням на діючих і колишніх державних посадовців американської адміністрації.

Співрозмовники газети розповіли, що антивірусні програми "Лабораторії Касперського" сканують системи комп'ютерів і разом з вірусами шукають "такі терміни, як "надсекретно"... в засекречених урядових документах, а також секретні кодові назви урядових програм США".

Американські спецслужби провели експерименти з використанням програми і дійшли висновку, що "програми "Касперського" використовувалися для пошуку секретних даних", - пише видання. WSJ зазначає, що кількості комп'ютерів, до яких отримала доступ програма, поки що невідомо. Також не зрозуміло, чи були таким чином вкрадені будь-які секретні матеріали.

Напередодні The Washington Post повідомила, що про небезпеку програм "Касперського" США попередив Ізраїль. Ізраїльські спецслужби виявили в програмах російської компанії хакерські інструменти, які використовуються американським Агентством національної безпеки. Вони запідозрили програми "Лабораторії Касперського" в крадіжці цієї інформації. У компанії всі звинувачення відкидають.

Раніше США заборонили використання програм компанії в держструктурах, визнавши їх небезпечними через імовірні зв'язки її засновника Євгена Касперського з російськими спецслужбами. Касперський звинувачення заперечує. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram