ГоловнаСвіт

З закритого консульства в Сан-Франциско зняли російські прапори

Росія висловила "рішучий протест".

Посольство Російської Федерації в Сполучених Штатах Америки заявило, що з закритого напередодні консульства в Сан-Франциско "були зірвані російські прапори".

"Американській стороні направлено рішучий протест. Розглядаємо це як вкрай недружній крок. Вимагаємо негайно повернути російські державні символи на місце і не допускати інциденту надалі", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 2 вересня США обмежили доступ Росії до будівель торгового представництва у Вашингтоні та його відділення в Нью-Йорку. 31 серпня США зажадали закрити генконсульство Росії в Сан-Франциско. Це зробили у відповідь на рішення Москви скоротити кількість співробітників американського дипломатичного представництва.

У МЗС Росії, своєю чергою, таке рішення ухвалили через новий пакет санкцій, який США ввели на початку серпня.

Крім того, після оголошення МЗС Росії про необхідність скоротити штат американської дипмісії, в посольстві США 21 серпня повідомили, що через це обмежать видачу неімміграційних віз росіянам.

З 1 вересня консульство в Москві відновило оформлення документів, а представництва США в Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі призупинили видачу віз на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram