ГоловнаСвіт

У Ростові встановили меморіал бойовикам Донбасу із символікою ЗСУ

У другій половині жовтня на його відкриття з'їдуться ополченці зі всіх регіонів Росії.

У Ростові встановили меморіал бойовикам Донбасу із символікою ЗСУ
Фото: kommersant.ru

Гранітний обеліск "героям" Донбасу встановлено в парку ім. Миколи Островського російського Ростова-на-Дону. Незабаром відбудеться його офіційне відкриття, пише Коммерсантъ.

Ініціатором "увічнення пам'яті загиблих російських добровольців" на гроші спонсорів став "Союз добровольців Донбасу", який протягом року добивався від міської влади узгодження монумента.

Видання відзначає, що низка громадських активістів Ростова направили листи з обуренням у міську адміністрацію і прокуратуру, вимагаючи демонтувати "пам'ятник найманцям".

Активістам прийшли однотипні відповіді про те, що з проханням про встановлення пам'ятника "героям Донбасу" звернулася міська Рада ветеранів.

"Незадоволені цим фактом можуть оскаржити рішення міської влади у суді", - йдеться у відповіді.

Голова ростовського відділення "Союзу добровольців Донбасу" Тимур Оккерт уточнив, що обеліск встановлений на пожертвування членів союзу, вартість становить близько 1 млн руб.

"Пам'ятник охороняється, щоб вандали не осквернили його. Урочисте відкриття монумента планується провести у другій половині жовтня. Тоді до Ростова з'їдуться ополченці з усіх регіонів країни", - розповів він.

Користувачі соцмереж помітили, що в символіці меморіалу використовували знак Сухопутних військ Збройних сил України, які борються з терористами на сході країни. Останніх у РФ називають "героями Донбасу".

Олександр Фельдман порівняв казус з пам'ятником із нещодавнім випадком, коли в Москві на новому пам'ятнику Михайлу Калашникову розмістили барельєф з кресленням німецької гвинтівки StG 44 Хуго Шмайсера, яка є прототипом гордості російських зброярів АК-47.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram