ГоловнаСвіт

У Туреччині на два роки посадили журналістку The Wall Street Journal

Влада Туреччини вважає журналістку причетною до пропаганди на підтримку курдських повстанців.

У Туреччині на два роки посадили журналістку The Wall Street Journal
Фото: goodvin.info

У Туреччині журналістку американського видання The Wall Street Journal засудили до двох років і місяця в'язниці за "пропаганду тероризму".

Про це повідомляє Аssociated Рress

У вівторок ввечері WSJ повідомила, що журналістка Айла Албайрак, яка має подвійне турецьке і фінське громадянство, оскаржить обвинувальний вирок через звинувачення в причетності до пропаганди на підтримку курдських повстанців.

Вирок було винесено на підставі того, що в 2015 році журналістка опублікувала матеріал про конфлікт між курдськими повстанцями й урядовими силами Туреччини на південному сході країни.

Раніше за підозрою в причетності до руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара вважає організатором спроби путчу в липні 2016 року, було заарештовано понад 100 журналістів, більш ніж 200 засобів масової інформації закрили.

Нагадаємо, раніше цього тижня США і Туреччина ввели обопільну заборону на видачу віз у зв'язку з "останніми подіями". Раніше турецька влада затримала співробітника генконсульства США в Стамбулі і звинуватила його у зв'язках із терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram