ГоловнаСвіт

В Афінах прихильники незалежності Каталонії увірвалися в посольство Іспанії

Учасників акції в іспанському посольстві затримали.

В Афінах прихильники незалежності Каталонії увірвалися в посольство Іспанії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Грецька поліція затримала 19 підозрюваних після того, як члени анархістської групи "Рубікон" увірвалися в посольство Іспанії в Афінах.

Про це повідомляє Ekathimerini

"У своєму повідомленні в інтернеті група заявила, що напад на посольство, який стався незабаром після 10-ї ранку за місцевим часом, відбувся на знак солідарності з "жителями Каталонії, яких утискають", - ідеться в повідомленні.

За даними агентства Рейтер, анархісти розкидали в посольстві листівки на підтримку незалежності Каталонії.

Чиновник з посольства повідомив, що співробітники дипустанови евакуювали людей із приміщення, де залишилися лише декілька дипломатів.

"Від 15 до 20 осіб увійшли в посольство і розкидали листівки. Вони нічого не трощили. У листівках було сказано, що "солідарність - це зброя людей", - сказав агентству чиновник посольства.

Відзначають, що демонстранти також розгорнули банер на даху будівлі з написом "No Pasarán!" ("Вони не пройдуть").

"Зараз ми повернулися всередину (будівлі посольства, - ред.), демонстранти пішли", - заявив чиновник.

Нагадаємо, напередодні в парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття чинності цього документа було відкладено. Каталонський лідер Пучдемон закликав Мадрид до переговорів, щоб вирішити кризу навколо прагнення регіону до незалежності. Пізніше Іспанія попросила Каталонію роз'яснити декларацію про незалежність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram