ГоловнаСвіт

МЗС РФ пригрозило скоротити штат дипломатів США ще на 155 осіб

У Москві заявили, що "фактично дали американцям фору, пішли їм назустріч".

МЗС РФ пригрозило скоротити штат дипломатів США ще на 155 осіб
МИД России
Фото: tvc.ru

Штат американських дипломатів у Росії можуть скоротити ще на 155 осіб.

Про це РИА Новости заявив директор департаменту Північної Америки МЗС Росії Георгій Борисенко.

Він нагадав, що Росія запропонувала США скоротити чисельність своїх дипломатів до 455 осіб - ця цифра, за словами Борисенка, включала співробітників постійного представництва Росії при ООН у Нью-Йорку, але вони не займаються двосторонніми російсько-американськими відносинами.

"Ми фактично дали американцям фору, пішли їм назустріч. Якщо вони цього не оцінили, ми маємо повне право із цієї цифри 455 відняти ту кількість, яка відповідає числу співробітників нашого постійного представництва. Тоді чисельність американського персоналу в Росії повинна опуститися на рівень 300 осіб або нижче", - заявив Борисенко.

2 вересня США обмежили доступ Росії до будівель торгового представництва у Вашингтоні і його відділення в Нью-Йорку. 31 серпня США зажадали закрити генконсульство Росії в Сан-Франциско. Це зробили у відповідь на рішення Москви скоротити кількість співробітників американського дипломатичного представництва на 755 осіб. У МЗС РФ, зі свого боку, таке рішення ухвалили через новий пакет санкцій, який США ввели на початку серпня.

Крім того, після оголошення МЗС Росії про необхідність скоротити штат американської дипмісії в посольстві США 21 серпня повідомили, що через це обмежать видачу неімміграційних віз росіянам. З 1 вересня консульство в Москві відновило оформлення документів, а представництва США в Єкатеринбурзі і Санкт-Петербурзі призупинили видачу віз на невизначений термін.

Пізніше стало відомо, що Росія має намір позиватися через рішення США обмежити доступ до дипмісій. Тоді Путін заявив про право Росії скоротити кількість американських дипломатів у РФ ще на третину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram