ГоловнаСвіт

З пам'ятника Калашникову в Москві приберуть схему німецького автомата

Помилку зі схемою назвали "польотом творчої фантазії скульптора і його помічників".

Креслення з німецьким автоматом приберуть із барельєфа пам'ятника конструктору Михайлу Калашникову

Про це повідомляє агентство "Москва" з посиланням на виконавчого директора Російського військово-історичного товариства (РВІО) Владислава Кононова. РВІТ виступило замовником пам'ятника Калашникову.

"Ми хочемо подякувати тій людині, яка зауважила це креслення, оскільки до сьогодні фахівцями в пристрої автоматів ми не були. І зараз ми вказали на це скульпторові Салавату Щербакову. Він перебуває на місці і збирається цю плиту демонтувати, оскільки, дійсно, він і його підмайстер щось наплутали", - заявив Кононов.

За його словами, у РВІТ було тільки одне "побажання щодо зброї" на пам'ятнику - до тієї моделі автомата, який Калашников тримає в руках. "Все інше - політ творчої фантазії скульптора і його помічників, тому нехай розбираються, вони зараз будуть виправляти цю помилку", - зауважив Кононов.

Про помилку на пам'ятнику Калашникову напередодні в своєму "Фейсбуці" написав історик Юрій Пашолок. Він вказав, що одне з креслень на барельєфі відповідає німецькому автомату StG 44 і не має стосунку до робіт Калашникова.

Барельєф, на якому розміщені креслення автоматів, розташовується на відстані від постаменту Калашникова. У композиції з кресленнями використано образ архангела Михаїла.

Пам'ятник Михайлу Калашникову відкрили в Москві 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram