ГоловнаСвіт

Австралія на три роки продовжила санкції проти Росії

Вони стосуються 48 підприємств і 153 фізичних осіб. 

Австралія на три роки продовжила санкції проти Росії
Фото: AliExpress

Уряд Австралії ухвалив рішення про продовження фінансових санкцій проти громадян і компаній, відповідальних за загрозу суверенітету й територіальній цілісності України.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Згідно з урядовим рішенням, дія фінансових обмежень Австралії проти громадян і підприємств РФ, окупованого Криму і представників "ЛНР" і "ДНР" продовжено на наступні 3 роки або до виконання Росією своїх зобов'язань у рамках Мінських угод.

"Австралія - країна цінностей. Вона завжди займала принципову позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Рішення уряду Австралії про продовження санкцій проти РФ - це не результат тиску, а продовження системного підходу, розуміння, що російська політика являє загрозу для цілого світу, серед інших для Австралії", - прокоментував рішення австралійського уряду посол України в Австралії Микола Кулініч.

Список санкцій був не просто перезатверджений, а оновлений і відкоригований відповідно до списку санкцій інших країн.

Загалом під обмежувальні заходи австралійського уряду сьогодні потрапляють 48 підприємств і 153 особи, тобто порівняно з 2014 роком, коли санкції були введені вперше, фінансові обмеження торкнуться додатково 42 чоловік і 12 компаній. Трьох осіб, які загинули в період з 2014 по 2017 роки, виключено зі списків.

Австралія схвалила перші санкції проти  РФ у червні 2014 року, у вересні того самого року  вони були поглиблені. На відміну від ЄС, термін перегляду санкцій в Австралії охоплює три роки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram