ГоловнаСвіт

Провідним політикам Німеччини надіслали поштою білий порошок

Політиків цікавить, звідки відправники взяли їхні домашні адреси.

Напередодні виборів у бундестаг багато провідних політиків Німеччини отримали конверти з невідомим білим порошком, повідомляє Немецкая волна.

Серед одержувачів дивних листів - прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеєгофер, співголова фракції "зелених" у бундестазі Катрін Герінг-Еккардт, один з найавторитетніших "зелених" політиків Ганс-Крістіан Штребель і колишній голова фракції Лівої партії в бундестазі Грегор Гізі, повідомляє в четвер, 21 вересня, агентство dpa.

Крім того, порошок отримав і чоловік канцлера Ангели Меркель Йоахім Зауер.

За даними берлінської поліції, порошок нешкідливий. Представник МВС також заявила 21 вересня, що "за останніми даними, він не представляє небезпеки для одержувача".

Ганс-Крістіан Штребель опублікував у своєму мікроблозі Twitter фотографію листа з білим порошком, лезом бритви і написом арабською мовою.

"Що стосується цих погроз, на цьому етапі розслідування мене, перш за все, цікавить, звідки відправники взяли домашні адреси політиків - і мій в тому числі", - прокоментував ситуацію Грегор Гізі.

Нагадаємо, голова німецького МВС Томас де Мезьєр заявив, що за рік в Німеччині  запобігли 12 або 13 терористичним атакам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram