ГоловнаСвіт

Трамп оголосив про посилення санкцій проти КНДР

Аналогічні санкції вводить Китай.

Трамп оголосив про посилення санкцій проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп видав розпорядження про введення санкцій проти окремих осіб і компаній, які торгують з Північною Кореєю, повідомляє Голос Америки.

Виступаючи в Нью-Йорку, президент наголосив, що стан справ, при якому деякі структури підтримують північнокорейський режим, неприйнятний.

Раніше в четвер президент Трамп заявив, що збирається ввести нові санкції стосовно КНДР у зв'язку з ядерною загрозою і має намір зустрітися з лідерами Південної Кореї і Японії, щоб спланувати стратегію протидії Пхеньяну.

"Ми введемо подальші санкції проти КНДР", - сказав Трамп, відповідаючи на питання під час зустрічі з президентом Афганістану Ашрафом Гані на полях Генасамблеї ООН.

Трамп провів зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Дже Іном і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а також проведе робочий обід з обома лідерами на полях сесії Генеральної Асамблеї ООН, щоб обговорити зусилля з припинення ракетних і ядерних випробувань в КНДР, які поки що не принесли плодів.

За даними Bloomberg, радник з національної безпеки Герберт Макмастер сказав, що Трамп робить кроки, щоб спробувати вирішити проблему "без війни".

Крім того, за словами Трампа, аналогічні санкції вводить Китай. Центральний банк країни припиняє всі фінансові операції з Північною Кореєю, повідомляє CBS.

Нагадаємо, 11 вересня СБ ООН одноголосно схвалила нові санкції проти КНДР. Документ передбачає повну заборону на ввезення з КНДР текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік.

Пхеньян назвав останні санкції "найбільш хибним, неетичним і нелюдським актом ворожості щодо фізичного знищення народу КНДР". МЗС Північної Кореї заявило, що санкції лише прискорюють завершення ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram