ГоловнаСвіт

Росія знову змінила позицію щодо місії ООН на Донбасі

Російське МЗС пропонує охоронну місію тільки на лінії зіткнення.

Росія знову змінила позицію щодо місії ООН на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова в п'ятницю заявила, що РФ знову згодна тільки на охоронну місію ООН на лінії розмежування.

Про це повідомляє УНІАН.

"Зараз у стінах Організації Об'єднаних Націй розробляється і опрацьовується російський проект резолюції з приводу участі оонівських миротворчих сил. Багато спекуляцій було на цю тему, дуже багато спекуляцій було в ЗМІ України щодо того, що нібито миротворці будуть розміщуватися на всій території Донбасу. Я хотіла б нагадати, про що мова. Це дуже важливе питання. Вони будуть розгортатися на лінії зіткнення, де перебувають спостерігачі ОБСЄ для того, щоб забезпечувати їхню безпеку. Не більше і не менше. Всі двоякі міркування неприпустимі - тут треба бути гранично чіткими", - цитує агентство Захарову.

Вона зауважила, що в цю хвилину йде робота над проектом резолюції. Є російські пропозиції - російський проект резолюції та пропозиції інших країн - говорити про те, що і коли ляже на стіл Радбезу для голосування, поки рано, додала вона.

22 вересня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров виклав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу суть російської ініціативи щодо розміщення на Донбасі місії всесвітньої організації з охорони спостерігачів ОБСЄ, пише ТАСС.

"Відбувся зацікавлений обмін думками з поточних питань порядку денного Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН, - цитує агентство заяву російського МЗС. - Особливу увагу було приділено ситуації в Україні, Сирії і КНДР. Зокрема, Лавров на прохання співрозмовника докладно висвітлив суть російської ініціативи про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на південному сході України".

Нагадаємо, що Україна і її західні союзники підтримують введення миротворчої місії на всю територію окремих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram