ГоловнаСвіт

Дутерте вирішив убивати менше наркоторговців

"Тепер ми працюємо з вищими ешелонами і їхніми заступниками в лавах чиновників".

Дутерте вирішив убивати менше наркоторговців
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте зажадав від співробітників органів безпеки перестати вбивати дрібних наркоторговців на вулицях і зосередитися на великих цілях. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Тепер ми працюємо з вищими ешелонами і їхніми заступниками в лавах чиновників", - заявив прес-секретар філіппінського лідера Ернесто Абелла. За його словами, вуличні продажі наркодилерів значно впали через ефективну роботу правоохоронців, і тепер за справу повинні взятися працівники антинаркотичного відомства.

Кампанія боротьби з наркотиками триває на Філіппінах з травня 2016 року, коли президент країни Дутерте заступив на посаду.

За останніми даними, після обрання Дутерте головою держави в операціях проти торговців наркотиками загинули близько 12,5 тисячі осіб, з яких близько чотирьох тисяч були вбиті поліцейськими. Міжнародні правозахисні організації неодноразово звинувачували філіппінського лідера у створенні так званих ескадронів смерті, які беруть участь у позасудових розправах над підозрюваними в поширенні наркотиків. Поліцейські стверджують, що підозрювані завжди чинять опір арешту, що і провокує насильство щодо них.

Нагадаємо, в серпні в столиці Філіппін Манілі за ніч розстріляли 25 наркоторговців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram