ГоловнаПолітика

Заступника мера Очакова відправили у відставку після ефіру на російському телеканалі

Гордій Бєлов двічі був "міні-сенсацією" пропагандистського каналу "Росія 1". 

Заступник мера  Очакова Миколаївської області Гордій Бєлов був офіційно звільнений після того, як удруге взяв участь у ток-шоу "60 хвилин" на російському пропагандистському каналі "Росія 1".

Відповідне рішення Очаківська міськрада ухвалила 27 жовтня, повідомляють Новини N.

Уперше за звільнення Бєлова депутати Очаківської міськради проголосували на сесії 9 вересня. Однак мер Очакова Сергій Бичков це рішення не підписав.

Як пише видання, 13 жовтня ведуча ток-шоу представила Бєлова в студії як своєрідну міні-сенсацію: "Уперше на російському телебаченні в Росії нинішній український чиновник, офіційний представник виконавчої влади, віце-мер українського міста Очакова, де американці будують свою військову базу" . 

Зі слів очаківського віце-мера можна було зробити висновок, що він приїхав до Москви спеціально для того, щоб узяти участь у телепрограмі "60 хвилин". Бєлов повідомив, що в Росії буває часто, оскільки там живе його "рідний батько", але з "офіційним візитом" він приїхав уперше.

"Позиція очаківського віце-мера на ток-шоу була цілком патріотичною: він більш-менш успішно відбивався від атаки депутата Держдуми РФ Сергія Шаргунова, говорив про єдність України, заявляв, що Миколаївська область, як і весь південь України налаштовані патріотично і жодних проблем із сепаратизмом тут немає і навіть намагався захищати губернатора Савченка. Водночас Бєлов однозначно висловився за надання в Україні "офіційного статусу" російській мові", - зазначають Новини N.

Наступна поява Бєлова в ефірі "Росії 1" відбулося 26 жовтня. На ток-шоу йому було поставлено питання: "Бандера для вас - герой?". Бєлов не дав однозначної відповіді, наголосивши, що для нього герой той, хто зупинить війну з Росією.

Стосовно нового закону про освіту і його мовної статті, то позиція Бєлова виявилася вже чіткішою. Він навіть вступив у перепалку з режисером і уродженцем Одеси Йосипом Райхельгаузом, доводячи, що закон є правильним і справедливим.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram