ГоловнаПолітика

Кличко заборонив продавати вбиральню із земділянкою на півтора гектара в Солом'янському парку

Скандальний аукціон не відбудеться.

Мер Києва Віталій Кличко доручив зняти з приватизації технічну споруду у Солом'янському ландшафтному парку на вулиці Механізаторів, 7а.

Як повідомляється на сайті Київміськадміністрації, це нині непрацюючий громадський туалет. Під час реконструкції парку він буде відновлений, або перепрофільований під щось інше. Варіанти будуть розглядатися разом з ініціативною групою громадськості Солом'янського району.

На цей конкурс звернули увагу кілька днів тому. Депутат Леонід Антоненко повідомив, що ця споруда складається з двох технічних кімнат під землею. Її площа - 94 кв. м. Однак для продажу її розписали на півтора гектара Солом'янського парку.

Обставини пояснює директор КП "Київський міський центр середовища" Денис Півнєв: "Цей будинок, який є громадською вбиральнею, був внесений в Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва в 2012 році як будинок без номера на перетині вулиць Солом'янської та Волгоградської. У 2017 році адресу об'єкта уточнили на вул. Механізаторів, 7а. Одночасно об'єкт був виставлений на продаж шляхом аукціону, що забезпечує найконкурентнішу можливість реалізації комунального майна".

Водночас ділянку землі площею 1,65 га, про яку йде мова, у 2004 році рішенням Київської міськради здали в оренду на 15 років ТОВ "Інтерлекс" для будівництва, експлуатації та обслуговування атракціонів, місць відпочинку і торгових павільйонів.

У 2012 році Київрада спробувала розірвати договір оренди, але судові розгляди програла.

"Однак київська влада не пов'язувала орендаря земельної ділянки з цим майном і не надавала йому пріоритетного права на його придбання", - запевнив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram