ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Волкером звільнення заручників на Донбасі

Волкер високо оцінив закон про реінтеграцію Донбасу.

Порошенко обговорив з Волкером звільнення заручників на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним посланником президента США щодо України Куртом Волкером, під час якої особливу увагу сторони приділили питанню звільнення заручників, незаконно утримуваних на окупованій території і в російських в'язницях.

Як повідомляє прес-служба голови Української держави, спецпосланникові президента США було передано відповідне звернення членів сімей заручників та висловлено сподівання на його ефективну підтримку, перш за все в контактах з російською стороною з метою їх якнайшвидшого звільнення і повернення додому.

Курт Волкер високо оцінив схвалення Закону України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України". Він зазначив, що це рішення є чітким сигналом на підтвердження справжньої відданості української сторони мирному врегулюванню.

Президент України висловив вдячність спецпосланникові президента США за зусилля, спрямовані на відновлення миру і стабільності на Донбасі і припинення російської агресії проти України.

Повідомляється, що сторони скоординували подальші кроки щодо зміцнення міжнародної присутності на Донбасі як в рамках зусиль в Нормандському форматі, так і на міжнародних майданчиках, перш за все в Раді Безпеки ООН.

Співрозмовники також обговорили ситуацію в питаннях безпеки в регіоні і відзначили принципову важливість забезпечення належного виконання Мінських домовленостей.

Під час зустрічі було обговорено графік найближчих контактів і переговорів у Нормандському форматі і в рамках діяльності спеціального посланника Президента США у справах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram