ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко обговорить з Волкером звільнення заручників на Донбасі, - Геращенко

27 жовтня спецпредставник Держдепу США щодо України відвідає Київ.

Порошенко обговорить з Волкером звільнення заручників на Донбасі, - Геращенко
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Одним з питань запланованої зустрічі президента Петра Порошенка і спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера буде питання звільнення українських заручників на окупованому Донбасі, а також політв'язнів на території Російської Федерації.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє "Укрінформ".

"Президент України працює у всіх кейсах. І я хочу запевнити вас, що під час зустрічі президента, наприклад, зі спецуповноваженим США з питань України паном Волкером, так само, питання звільнення заручників, політв'язнів Кремля, заручників на окупованих територіях буде одним з пріоритетних", - сказала вона.

Геращенко також зазначила, що "ні терміни, ні деталі наперед ніколи не говоряться".

Нагадаємо, 27 жовтня Волкер знову приїде в Україну, а після - на початку листопада - можливо, відбудеться його повторна зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Сьогодні російська окупаційна влада видала заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. США підтримали звільнення Умерова та Чийгоза.У повідомленні американського посольства в Україні відзначається, що "тепер російські окупанти повинні звільнити українських політв'язнів, що залишилися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram