ГоловнаСуспільствоЖиття

Невідомі знесли намети Опоблоку в центрі Маріуполя

Поліція передала інформацію патрулям і кваліфікувала подію як "хуліганство".

Невідомі знесли намети Опоблоку в центрі Маріуполя
Фото: 0629.com.ua

У центрі Маріуполя невідомі знесли намети Опозиційного блоку, в яких збирали підписи "проти реформи освіти".

Про це повідомляє місцевий сайт 0629.com.ua.

"Сьогодні близько 12:00 група невідомих хлопців розгромила намети Опозиційного блоку в Центральному районі біля пам'ятника Висоцькому", - йдеться в повідомленні.

Коли журналісти підійшли до місця події, залишки наметів уже були запаковані в торби, а поруч стояли поламані столи. Тут же були літні жінки, які в момент нападу перебували в наметах.

За словами свідка інциденту, нападники "все зробили мовчки і йому незрозумілі їхні мотиви". При цьому молодик підкреслив, що "не пов'язаний з Опоблоком, а просто виявився очевидцем".

Фото: 0629.com.ua

У поліції підтвердили факт атаки на агітаційні намети і повідомили, що повідомлення про подію було прийнято о 12:41. Інформація про порушників була передана патрулям. Попередньо їхні дії кваліфіковано за статтею "хуліганство".

Нагадаємо, 48 народних депутатів оскаржили закон "Про освіту" в Конституційному Суді. Серед авторів звернення - 41 депутат від Опозиційного блоку. Невдоволення парламентаріїв викликали норми про мовну політику в школах.

5 вересня Верховна Рада 255 голосами прийняла закон "Про освіту", який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 28 вересня закон набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram