ГоловнаСуспільствоПодії

Після пожежі у "Вікторії" перевірили 200 закладів, порушення виявлено в 164

Усього заплановано перевірити 1692 соціальні об'єкти області.

Після пожежі у "Вікторії" перевірили 200 закладів, порушення виявлено в 164
Фото: Макс Требухов

Після пожежі в дитячому таборі "Вікторія", що забрала життя трьох дітей, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій перевірять 1692 соціальні об'єкти області.

Про це повідомив на нараді в ОДА заступник начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Михайло Вовк, передає "Думская".

За його словами, до переліку об'єктів, які слід перевірити, увійшли дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, заклади охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням, будинки для людей похилого віку та інвалідів, заклади відпочинку й оздоровлення державної та комунальної форми власності.

"З 1692 об'єктів перевірено 203. Стосовно порушень правил пожежної безпеки складено 164 адміністративні протоколи на керівників і відповідальних посадових осіб. Також сформовано шість позовів до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового припинення роботи підприємства", - зазначив Вовк.

Особливу увагу рятувальники звертають на справність автоматичної пожежної сигналізації, внутрішнього водопостачання, наявність первинних засобів пожежогасіння та їхній стан, стан електромереж і електроживлення, зовнішнього водопостачання, на під'їзні дороги до будівель і споруд, на шляхи евакуації.

Крім того, під час позапланових перевірок співробітники ДСНС проводять тренінги, практичні заняття з перевірки дій персоналу в разі виникнення пожежі, вчать дітей і дорослих правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів вщент. У результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

У зв'язку з тим, що сталося, затримано директора "Вікторії" Петроса Саркісяна і виховательку Наталю Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на волю на поруки народних депутатів.

Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Після трагедії мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про звільнення віце-мера з гуманітарних питань Зінаїди Цвірінько за власним бажанням "у зв'язку з виходом на пенсію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram