ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила третю кримінальну справу за фактом пожежі в таборі "Вікторія"

Стосовно директора табору та однієї із співробітниць тривають слідчі дії.

Поліція відкрила третю кримінальну справу за фактом пожежі в таборі "Вікторія"
Фото: facebook.com/gunp.odessa

За фактом пожежі в дитячому таборі "Вікторія", в результаті якої загинули троє дітей, поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 ("Службове підроблення").

Про це заявив начальник ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, повідомляє прес-служба одеської поліції.

За його словами, поліція розслідує три кримінальні провадження за фактом трагедії у дитячому таборі. Розслідуванням пожежі займається слідча група зі співробітників поліції і прокуратури.

"За фактом пожежі в спортивно-оздоровлювальному таборі "Вікторія" відкрито три кримінальні провадження, передбачених ст. 270 ("Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"), ст. 366 ("Службове підроблення") та ст. 367 ("Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Для розслідування причин, які призвели до загибелі дітей, створена спільна робоча група, до складу якої увійшли як працівники прокуратури і поліції Одеської області, так і кращі працівники Головного слідчого управління, які мають досвід розслідування цієї категорії справ, а саме пожеж", - заявив він.

Головін додав, що стосовно двох затриманих - директора табору і однієї із співробітниць - тривають слідчі дії.

Нагадаємо, увечері 15 вересня в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток 2009, 2005 і 2007 років народження, та повного знищення приміщення корпусу.

Раніше сьогодні в ДержНС ймовірною причиною пожежі у дитячому таборі "Вікторія" назвали несправність електроприладів у кімнаті виховательки. Крім того, повідомлення про пожежу рятувальники отримали із запізненням на 45 хвилин.

Директора табору "Вікторія" відправили у СІЗО. Також заарештували відповідальну за пожежну безпеку виховательку табору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram