ГоловнаСуспільствоЖиття

На Ірину Геращенко подав у суд колишній "беркутівець", який фігурує у списках на обмін

Слухання в цій справі перенесли на місяць через перевантаженість суду.

На Ірину Геращенко подав у суд колишній "беркутівець", який фігурує у списках на обмін
Фото: censor.net.ua

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що колишній співробітник спецпідрозділу МВС "Беркут", який фігурує у списках ОРДЛО на обмін, подав на неї до суду.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Один з "беркутівців", прізвище якого фігурує у списках бойовиків з вимогою негайно його звільнити (принагідно зазначу, що ні я, ні СБУ, звичайно, ніде і ніколи не оприлюднили жодних прізвищ і списків, з якими ми працюємо в Мінську), подав на мене до суду, тому що розцінив мої слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають у свої вимоги десятки осіб, які не мають жодного стосунку до подій на Донбасі", - написала вона.

У позовній заяві фігурують списки, оприлюднені народним депутатом Надією Савченко, яка побувала в ОРДЛО. За словами Геращенко, слухання в цій справі перенесли на місяць через перевантаженість суду.

"Тактика адвокатів "Беркута" очевидна - зробити з них жертв до суду. Тактика тих, хто блокує звільнення, також очевидна - перекласти з хворої голови на здорову. Не вдасться", - додала вона.

Геращенко також повідомила, що отримала лист від адвоката екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з вимогою публічно спростувати її слова, що Штепа "кликала війну на Донбас".

"Я поважаю професію адвоката, їм доводиться працювати з різними персонажами. Публічно заявляю: пані Штепа кликала на Донбас "рускій мір", - написала Геращенко.

"Якщо далі так піде, то ми дізнаємося, що "Беркут" своїми щитами прикривав розстріл Майдану, а пані Штепа була лідером партизанського руху в тилу Гіркіна і готувала зустріч ЗСУ. Я також щиро не можу зрозуміти, чому сьогодні притягують тільки Штепу?" - додала віце-спікерка Ради.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську 20 вересня українська сторона заявила про готовність до компромісу для звільнення заручників на Донбасі. Зокрема, Україна згідна видати бойовикам 313 чоловік в обмін на 88 заручників.

Ватажки "ДНР" відмовилися розглядати такий варіант обміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram