ГоловнаСуспільствоЖиття

Захист Зайцевої не оскаржуватиме її арешт, щоб "не створювати ажіотаж"

"Ми не будемо подавати апеляцію", - сказала адвокат.

Захист Зайцевої не оскаржуватиме її арешт, щоб "не створювати ажіотаж"
Фото: Facebook/Nikolay Krivolapoff

Захист Олени Зайцевої, підозрюваної в смертельній ДТП, що сталася в центрі Харкова, не оскаржуватиме запобіжний захід, визначений судом першої інстанції.

Про це заявила адвокат Юлія Козир, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми не будемо подавати апеляцію. Не хочемо привертати увагу, створювати ажіотаж навколо Зайцевої Олени", - сказала вона.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і наїхав на 11 пішоходів, п'ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець), інших госпіталізували.

ДТП розслідують за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК. Максимальна санкція статті - 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання адвокатка Зайцевої заявила, що водій другого автомобіля порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram