ГоловнаПолітика

Суд заарештував винуватицю ДТП у Харкові на два місяці

Олену Зайцеву не відпустили під домашній арешт.

Суд заарештував винуватицю ДТП у Харкові на два місяці
Фото: Facebook/Nikolay Krivolapoff

Київський районний суд Харкова заарештував на 60 діб Олену Зайцеву, машина під керуванням якої збила на смерть п'ятьох людей.

Захист Зайцевої клопотав про домашній арешт, держзвинувачення - про взяття під варту на два місяці.

Суд взяв до уваги, що Зайцеву за останні два роки шість разів штрафували за порушення правил дорожнього руху.

Також суд визнав, що існують ризики втечі підозрюваної за кордон і тиску на свідків.

Можливість виходу під заставу в рішенні суду не передбачена.

Нагадаємо, у середу в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шестеро людей були госпіталізовані.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - названа дочка бізнесмена Василя Зайцева. За кермом Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Водій другого авто не є підозрюваним.

Зайцевій повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. У п'ятницю суд обирає запобіжний захід Зайцевій. Під час засідання стало відомо, що у сечі Зайцевої експертиза виявила опіати. Захист підозрюваної стверджує, що причина цього - заспокійливі, які Зайцева вживала після ДТП.

Радник глави МВС нардеп Антон Геращенко заявив, що дівчина брала участь у нелегальних перегонах по місту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram