ГоловнаПолітика

Розенблат став фігурантом ще одного кримінального провадження НАБУ

Розслідують обставини отримання ним диппаспорта в апараті Ради.

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат став фігурантом ще одного кримінального провадження Національного антикорупційного бюро. Воно стосується законності отримання дипломатичного паспорта, за яким 19 жовтня 2017 року він намагався вилетіти до Німеччини.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Фото: НАБУ

Розенблат брав диппаспорт нібито для робочої поїздки 18-22 жовтня в Ізраїль з метою вивчення можливостей для кооперації і співпраці між Україною та Торгово-промисловою палатою Ізраїлю і Асоціацією виробників Ізраїлю.

Потім він передумав і використовував дипломатичний паспорт для приватної поїздки в Кельн.

Депутати можуть використовувати дипломатичні паспорти тільки для службових відряджень.

За версією слідства, це може свідчити про внесення в офіційні документи свідомо неправдивих відомостей у змові з посадовими особами апарату Верховної Ради. Попередня правова кваліфікація - службове підроблення (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, що Розенблата також підозрюють в отриманні хабара і зловживанні впливом.

Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram