ГоловнаПолітика

Янукович у Ростові видав "указ" про позбавлення Поклонської українського громадянства

При цьому влада України досі не позбавила Поклонську громадянства.

Янукович у Ростові видав "указ" про позбавлення Поклонської українського громадянства
Наталья Поклонская
Фото: krymr.org

Екс-прокурор анексованого Криму, нині депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська заявила, що втратила громадянство України на підставі "указу" Віктора Януковича від 21 березня 2014 року.

"У березні 2014 року в установленому порядку я вийшла з громадянства України і є громадянкою Росії", - сказала вона виданню РБК. Поклонська заявила, що Янукович "на той момент був у Ростові і був легітимним президентом".

Раніше видання "Українська правда" повідомило, що Поклонська все ще залишається громадянкою України. Таку відповідь з Адміністрації президента на свій запит отримав депутат Сергій Лещенко.

З листа стає зрозуміло, що ні Міграційна служба, ні Міністерство закордонних, ні інші дипломатичні установи не надсилали президенту подання про позбавлення Поклонської українського громадянства. В адміністрації заявили, що подання про втрату особами громадянства України готують міграційна служба, МЗС і дипломатичні установи, тим самим давши зрозуміти, що такого подання адміністрація не отримувала.

Відповідно до російського законодавства, особу з двома громадянствами не може бути обрано в Держдуму РФ.

Рік тому Генпрокуратура України повідомила, що 21 березня 2014 року Янукович підписав "указ" про вихід з громадянства України 590 осіб з-поміж прокурорського складу.

Януковича позбавили посади президента України 22 лютого 2014 року, коли Верховна Рада прийняла постанову про його самоусунення від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року. 23 лютого нардепи підтримали проект постанови про покладання на голову Верховної Ради Олександра Турчинова обов'язків президента України відповідно до ст.112 Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram