ГоловнаПолітика

З початку року поліцейські зафіксували 88 тисяч випадків водіння в нетверезому стані

Загальна сума накладених штрафів - 352 млн гривень, водії заплатили тільки 31 млн гривень.

З початку року поліцейські зафіксували 88 тисяч випадків водіння в нетверезому стані
архивное фото
Фото: Виталий Мирошниченко

У січні-вересні поліцейські зафіксували 88 тисяч випадків водіння в нетверезому стані.

Про це розповів голова Нацполіції Сергій Князєв.

"А якщо подивитися на результат, тобто накладення і сплату штрафів - вони мізерні щодо того, скільки було виявлено правопорушень. Це проблема загальна, і вона не замикається в поліцейській інфраструктурі. Нам немає чого приховувати, це потрібно знати всім", - сказав він.

За його словами, суди розглянули тільки половину адміністративних протоколів, складених за 130 статтею Кодексу про адміністративні правопорушення. В 31 тисячі випадків суди постановили стягнути адміністративний штраф з винуватого водія. Загальна сума накладених штрафів - 352 млн гривень, але водії заплатили тільки 31 млн гривень.

Нагадаємо, в 2016 році Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за водіння автомобіля в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння.

За водіння в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні один такий мінімум становить 17 гривень, тобто близько 10 200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

У попередній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за керування в нетверезому стані був передбачений штраф 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень) і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram