ГоловнаПолітика

Порошенко: головним організаторам мітингу під Радою були потрібні не реформи, а кров

"Реальний план їхніх дій - це дестабілізація ситуації в Україні".

Порошенко: головним організаторам мітингу під Радою були потрібні не реформи, а кров
Фото: LB.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що головним організаторам мітингу під Верховною Радою були потрібні не реформи, а кров.

Про це він сказав у п'ятницю.

"Цього тижня в центрі Києва зібрався мітинг, і ми побачили, що формальні вимоги його учасників абсолютно збігаються з ініціативами президента і в частині антикорупційного судочинства, і в частині депутатської недоторканності. Після вчорашнього результативного голосування в парламенті, коли пропозиції президента підтримали більшість політичних сил і депутатів, громадські організації зробили заяву, що вони завершують свою участь в акції. Але я хочу звернути вашу увагу, що головні організатори показали, що формальні вимоги були тільки димовою завісою. Реальний план їхніх дій - це дестабілізація ситуації в Україні", - сказав він.

Порошенко нагадав, що правоохоронні органи перед мітингом 17 жовтня зірвали спробу купити зброю, знайшли схрони з боєприпасами.

"Постійно провокували правоохоронців, тому що їм потрібні були не реформи, не зміни. Їм потрібні була кров", - упевнений Порошенко.

Він вдячний правоохоронним органам, що кровопролиттю вдалося запобігти.

Нагадаємо, 19 жовтня мітинг за політичну реформу завершився, але на вулиці Грушевського біля Верховної Ради залишилися представники партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, а також депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв, Семен Семенченко та їхні люди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram