ГоловнаСвіт

На вулиці Франції вийшли противники трудової реформи

Зараз акції протесту проходять мирно, за винятком деяких міст.

На вулиці Франції вийшли противники трудової реформи
Противники трудовой реформы на улицах Франции
Фото: EPA/UPG

У більшості міст Франції проходить чергова акція протесту проти реформи трудового законодавства. Протест також підтримали водії громадського транспорту.

За даними профспілок, у протестах беруть участь 25 тис. осіб, повідомляє "Укрінформ"

"Ми не підтримуємо зміни до Трудового кодексу і будемо відстоювати свої права протестами, страйками, поки наш голос не буде почутий", - заявили представники профспілкових організацій у зверненні до керівництва держави.

Зараз акції протесту проходять мирно, за винятком деяких міст, зокрема Парижа, де протестувальники вчора запалювали димові шашки і наносили графіті на стіни будівель.

Учасники акцій протесту вимагають відмовитися від реалізації положень реформи.

"Це доволі м'який варіант протесту зараз, можна сказати - попередження і застереження. Громадський транспорт працює, але за іншим графіком. На автобусних маршрутах, зокрема в Страсбурзі, автобуси курсують по одному на годину. Це дуже добре для громадян. Але якщо нас не почують, то будемо вживати більш дієвих заходів, і тоді автобуси зовсім не їздитимуть", - пояснив агентству водій автобуса, маршрут якого пролягає через усе місто.

Нагадаємо, у вересні президент Франції Еммануель Макрон ініціював трудову реформу, яка, зокрема, передбачає серйозні зміни у ставленні до діяльності малого і середнього бізнесу. Зміни до трудового законодавства не отримали підтримки лідерів ключових профспілок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram